Wanneer en hoeveel te eten voor een Pilates-sessie

 Omdat Pilates zo veel nadruk legt op het gebruik van je buikspieren, wil je een redelijk lege maag hebben.

 

 Dus zorg dat je licht gegeten hebt tijdens je laatste maaltijd. Je zal je waarschijnlijk het beste voelen als je een uur of twee voor je sessie een kleine maaltijd hebt gegeten.

 

 Het is belangrijk dat je iets gegeten hebt voor een Pilates sessie, zodat je goede energie hebt voor je training. Als je het ontbijt overslaat of het te lang geleden is dat je hebt gegeten, kan je energieniveau te laag worden tijdens de training. Het is dus het beste om in ieder geval iets lichts of kleins te eten een tijdje vóór de sessie.

Wat te eten

 Pilates is een mind | body fitness-methode. Belangrijk is om te leren welk voedsel jou het beste in balans houdt, dat is voor iedereen verschillend. Vermijd alles dat gassen veroorzaakt of waarvan je weet dat het je een misselijk gevoel geeft.

 

 Complexe koolhydraten en eiwitten met een beetje vet van hoge kwaliteit, zijn goede keuzes voor een pre-Pilates-maaltijd. Ze ondersteunen energie beter dan gewone koolhydraten of zoete dingen. Een eiwitshake met fruit kan een handige, lichte keuze zijn.

 

 Yoghurt met fruit of een kleine portie havermout kan complexe koolhydraten opleveren. Pindakaas op volkoren brood is een andere snelle optie met complexe koolhydraten en eiwitten. Pas de portiegrootte aan, eet niet te veel!

Drinken voor en tijdens Pilates

 Pilates is lichte tot matige intensiteitsoefening en creëert meestal geen behoefte aan speciale sportdranken, maar je wil wel gehydrateerd zijn.

 

 Water is altijd een goede keuze, maar je zit ook niet te wachten op geklots in je maag. Drink een groot glas water 90 – 60 minuten voor de les. Je lichaam krijgt de tijd om het extra vocht op te nemen en je begint goed gehydrateerd. Neem een flesje mee om te drinken tijdens de les als je dorstig bent, of beter: na de les.

Wat te eten na Pilates

 Je wil ervoor zorgen dat je lichaam voldoende voedingsstoffen binnen handbereik heeft om je spieren te versterken en je energie aan te vullen. Neem na je les een lichte snack die zowel eiwitten als koolhydraten bevat.

 

 Het doen van Pilates kan je inspireren om je lichaam beter te verzorgen met voedzaam voedsel en tegelijkertijd lege calorieën uit je dieet te bannen. Dat kan gezondheidsvoordelen hebben, of je nu wil afvallen of niet.

  

 Wanneer je gezond bent en  leeft, krijg je vanzelf een gezond gewicht. Voeding is hierbij erg belangrijk. Kies een dieet dat de huidige voedingsrichtlijnen volgt.