Workshop Psoas Love

Waarom de PSOAS?

De Psoas, vaak “De spier van de ziel” genoemd, speelt een cruciale rol in je algehele gezondheid en welzijn. Deze diepliggende spier verbindt je onderrug, bekken en je bovenbenen en heeft invloed op je houding, mobiliteit en emotionele welzijn.

De Psoas kan een bron van veel problemen zijn als hij niet goed wordt begrepen en verzorgd. Als je last hebt van een of meer van de volgende problemen, dan is deze workshop precies wat je nodig hebt:

1. Chronische Rugpijn

Heb je al lange tijd last van rugpijn die maar niet lijkt te verdwijnen? De Psoas kan een belangrijke rol spelen bij deze pijn.

2. Houdingsproblemen

Zie je eruit alsof je altijd “ingezakt” bent? Dit kan te wijten zijn aan een verzwakte of gespannen Psoas die je houding negatief beïnvloedt.

3. Beperkte Flexibiliteit en Mobiliteit

Voelt je stijf en inflexibel? De Psoas kan je beperken in je bewegingsvrijheid, wat invloed heeft op je alledaagse activiteiten.

4. Stress en Angst

Wist je dat de Psoas een sterke connectie heeft met je emotionele welzijn? Een gespannen Psoas kan leiden tot stress en angst, en andersom.

 

 

De workshop Psoas Love is ontworpen om deze problemen aan te pakken en je te helpen je innerlijke kracht te herwinnen. 

 

 Wat kun je verwachten?

  • Diepgaand Inzicht: Leer de anatomie en functie van deze prachtige wonderspier begrijpen en ontdek hoe deze van invloed is op je dagelijks leven.

  • Kracht en Stabiliteit: Ontdek oefeningen om de Psoas te versterken en balans te creëren, wat kan helpen bij het verminderen van rugklachten en het verbeteren van je core.

  • Flexibiliteit en Ontspanning: Leer technieken om de Psoas te stretchen en spanning in je lichaam los te laten, waardoor je je flexibeler en ontspannen voelt.

  • Emotionele Balans: Begrijp de connectie tussen de Psoas en je emoties. En waarom hij door de oude Taoïsten ‘de spier van de ziel’ genoemd wordt. Leer hoe je stress en angst kunt verminderen door de Psoas te verzorgen.


16 & 23 juli, 19:30 - 21:00 uur

Twee online sessies van 1,5 uur

In deze workshop:

  • Effectieve Oefeningen: Je zal praktische oefeningen leren om de Psoas te stretchen, versterken en ontspannen.
  • Holistische Benadering: Leer de connectie begrijpen tussen de Psoas en je emotionele welzijn, en ontvang tools om stress en angst te verminderen.
  • Deskundige begeleiding: De instructeur is zeer ervaren en kan je helpen begrijpen hoe de Psoas je lichaam beïnvloedt. 

 

Docent: Margriet Winkelmolen:

Al jaren lang verdiep ik me in deze krachtige wonderspier. Als Pilates instructeur en Yin yoga docent combineer ik oefeningen uit verschillende tradities. Deze geven je niet alleen inzicht in de vitaliteit van de Psoas, maar ook levenskracht.

 

 Jouw reis naar vitaliteit!

Neem vandaag de eerste stap naar een gezonder, sterker en evenwichtiger leven. Laat de Psoas niet langer jouw leven beheersen. Neem de controle terug en begin vandaag nog aan je reis naar een gezonder, gelukkiger en pijnvrij leven. Schrijf je in en begin aan je reis naar innerlijke kracht en welzijn.

Heb je vragen of heb je meer informatie nodig? Neem contact op via contact@pilatesatwork.nl

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op de workshop en samen te werken aan een gezondere en gelukkigere versie van jezelf!

Ervaringen van deelnemers

Deze workshop sluit heel goed aan bij mijn reis naar binnen; mijn huis voor mij, voor mijn stem, naar mijn veiligheid.

Monique

Het is een praktische workshop over het loslaten van stress, gerelateerd aan de Psoas. Ik kan iedereen de workshop aanbevelen, het is life changing.

Susan

Het was een helende reis, zowel voor de body als de mind.

Marianne

Een hele goede workshop als je last hebt van rugpijn. Duidelijke uitleg en oefeningen, die je ook later zelf kunt doen. Bij moeilijkheden is Margriet heel attent met advies en hulpmiddelen.

Linda

Ik vond de workshop boven verwachting! Hele heldere uitleg van interessante onderwerpen, onder andere over stress gerelateerde klachten in de onderrug. Margriet is een relaxte en innemende juf, die je door een mooie reis leidt.

Tinca

Schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe je de problemen die veroorzaakt worden door deze spier kunt veranderen. 

Verbeter je leven, verminder pijn en herstel je innerlijke kracht.