Waarom de PSOAS?

De Psoas, vaak “De spier van de ziel” genoemd, speelt een cruciale rol in je algehele gezondheid en welzijn. Deze diepliggende spier verbindt je onderrug, bekken en je bovenbenen en heeft invloed op je houding, mobiliteit en emotionele welzijn.

De Psoas kan een bron van veel problemen zijn als hij niet goed wordt begrepen en verzorgd. Als je last hebt van een of meer van de volgende problemen, dan is deze workshop precies wat je nodig hebt:

1. Chronische Rugpijn

Heb je al lange tijd last van rugpijn die maar niet lijkt te verdwijnen? De Psoas kan een belangrijke rol spelen bij deze pijn.

2. Houdingsproblemen

Zie je eruit alsof je altijd “ingezakt” bent? Dit kan te wijten zijn aan een verzwakte of gespannen Psoas die je houding negatief beïnvloedt.

3. Beperkte Flexibiliteit en Mobiliteit

Voelt je stijf en inflexibel? De Psoas kan je beperken in je bewegingsvrijheid, wat invloed heeft op je alledaagse activiteiten.

4. Stress en Angst

Wist je dat de Psoas een sterke connectie heeft met je emotionele welzijn? Een gespannen Psoas kan leiden tot stress en angst, en andersom.

 

 

De workshop Psoas Love is ontworpen om deze problemen aan te pakken en je te helpen je innerlijke kracht te herwinnen. 

 

In deze workshop:

  • Effectieve Oefeningen: Je zal praktische oefeningen leren om de Psoas te stretchen, versterken en ontspannen.

  • Holistische Benadering: Leer de connectie begrijpen tussen de Psoas en je emotionele welzijn, en ontvang tools om stress en angst te verminderen.

  •  Deskundige Begeleiding: De instructeur is zeer ervaren en kan je helpen begrijpen hoe de Psoas je lichaam beïnvloedt.
 

 

Wat kun je verwachten?

  • Diepgaand Inzicht: Leer de anatomie en functie van deze prachtige wonderspier begrijpen en ontdek hoe deze van invloed is op je dagelijks leven.

  • Kracht en Stabiliteit: Ontdek oefeningen om de Psoas te versterken en balans te creëren, wat kan helpen bij het verminderen van rugklachten en het verbeteren van je core.

  • Flexibiliteit en Ontspanning: Leer technieken om de Psoas te stretchen en spanning in je lichaam los te laten, waardoor je je flexibeler en ontspannen voelt.

  • Emotionele Balans: Begrijp de connectie tussen de Psoas en je emoties. En waarom hij door de oude Taoïsten ‘de spier van de ziel’ genoemd wordt. Leer hoe je stress en angst kunt verminderen door de Psoas te verzorgen.


De workshop wordt gegeven op: 

10 februari 2024  13:00 – 16:00 uur

Pilates Studio 

About Moving

Keizersgracht 74

Amsterdam

 

Schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe je de problemen die veroorzaakt worden door deze spier kunt veranderen. Verbeter je leven, verminder pijn en herstel je innerlijke kracht.

Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wacht niet te lang met het reserveren van je matje.

 

Jouw reis naar vitaliteit!

Neem vandaag de eerste stap naar een gezonder, sterker en evenwichtiger leven. Laat de Psoas niet langer jouw leven beheersen. Neem de controle terug en begin vandaag nog aan je reis naar een gezonder, gelukkiger en pijnvrij leven. Schrijf je in en begin aan je reis naar innerlijke kracht en welzijn.

Heb je vragen of heb je meer informatie nodig? Neem contact op via contact@pilatesatwork.nl

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op de workshop en samen te werken aan een gezondere en gelukkigere versie van jezelf!

Docent: Margriet Winkelmolen.

Al jaren lang verdiep ik me in deze krachtige wonderspier. Als Pilates instructeur en Yin yoga docent combineer ik oefeningen uit verschillende tradities. Deze geven je niet alleen inzicht in de vitaliteit van de Psoas, maar ook levenskracht.


Ervaringen van deelnemers

Mijn lichaam was heel gespannen door burn out verschijnselen. Ik heb in de workshop veel nieuwe dingen geleerd, alles wordt op een fijne manier uitgelegd. Vooral de ademhalingsoefeningen vond ik erg fijn.

Kheebana

Ik heb meegedaan aan de training omdat ik last had van hoofdpijn en nekklachten door stress. Super interessant dat je met relatief simpele oefeningen stress kan reduceren. Vooral de ademhalingsoefeningen zijn praktijkgericht en effectief.

Sasja

 

Rugklachten zorgde er voor dat ik actie moest ondernemen. De combinatie van ademhaling en oefeningen vond ik erg interessant en de holistische benadering van het aanpakken van stress. Het gaat niet om hoe snel of hoog je houdingen kan, het gaat om de aandacht voor wat je doet.

Carolien

Ik vond de workshop boven verwachting! Hele heldere uitleg van interessante onderwerpen, onder andere over stress gerelateerde klachten in de onderrug. Margriet is een relaxte en innemende juf, die je door een mooie reis leidt.

Tinca