Foto op strand

Ik ben Margriet Winkelmolen.

Ik heb jarenlang als ontwerper gewerkt, vaak zittend achter een computer, vol deadlines en stress.
Ik woon met mijn gezin midden in Amsterdam, waar vanalles te beleven is. Gelukkig kon ik altijd wel tijd maken om te dansen, Pilates, Yoga, Tai Chi & Qigong te doen, te reizen en te lachen. 
Toen mijn baan wegviel, heb ik me vol overgave gestort in de wereld van Pilates. Hoe meer ik leerde, hoe meer ik wilde weten en de behoefte ontstond om dit te delen.

Sinds ik in 2016 de opleidingen Pilates Essentials en Pilates Professional voltooid heb bij Nifaa (dat heet nu Snoeck), ben ik steeds meer gaan studeren op diverse invalshoeken van beweging en welzijn. Daarvoor volg ik regelmatig workshops en trainingen bij inspirerende docenten. (Chilates opleiding bij de Pilates Company van Debby Jenner, 2020, Opleiding Yin Yoga-docent bij Queno, 2020, Polestar Pilates✨ Mat Instructor, 2021)  Ik geef bijna dagelijks Pilates-lessen aan groepen van verschillende niveaus en trainingen bij bedrijven.

In mijn omgeving hoor ik veel klachten die stressgerelateerd zijn. Stress uit zich vaak in pijn, die heel goed te verhelpen is. Behandelingen om meer rust te krijgen in het lijf zijn vaak eenzijdig. Met Pilates oefeningen gebruik je lichaam en geest voor een complete work-out. In de cursussen en lessen die ik wekelijks geef help ik deelnemers om hun houding te verbeteren en hun lichaam soepel en sterk te maken, waardoor de pijnklachten verdwijnen.

Focus op de ademhaling en de oefeningen brengt je in het hier en nu en verfrist het hoofd. Door verbaal visualisaties en aanwijzingen te geven, help ik de Pilates oefeningen beter te begrijpen en uit te voeren. 
De focus in mijn Pilates-lessen ligt op efficiëntie, eenvoud en effectiviteit bij het uitvoeren van de oefeningen. Een bewuste ademhaling maakt de training gemakkelijker, lichter en leuker. Naast het versterken van je spieren helpen de lessen je ook om je lichaam en je geest in balans te houden. Het is mooi om te zien dat deelnemers van mijn lessen zich soepel en sterker maken met niets anders dan aandacht en zichzelf. 
  

Margriet Winkelmolen
Pilates instructeur