Foto op strand

IIk ben Margriet Winkelmolen.

Ik heb jarenlang als ontwerper van kleding en theaterkostuums gewerkt. Vaak zittend achter een naaimachine en computer, vol deadlines en stress.
Ik woon met mijn gezin midden in Amsterdam, waar vanalles te beleven is. Gelukkig kon ik altijd wel tijd maken om te dansen, Pilates, Yoga, Tai Chi & Qigong te doen, te reizen en te lachen. 
Toen mijn baan wegviel, heb ik me vol overgave gestort in de wereld van Pilates. Hoe meer ik leerde, hoe meer ik wilde weten en de behoefte ontstond om dit te delen.

Sinds ik in 2016 de opleidingen Pilates Essentials en Pilates Professional voltooid, ben ik steeds meer gaan studeren op diverse invalshoeken van beweging en welzijn. Daarvoor volg ik regelmatig workshops en trainingen bij inspirerende docenten. Ik geef bijna dagelijks Pilates-lessen aan groepen van verschillende niveaus en trainingen bij bedrijven.

In mijn omgeving hoor ik steeds dat mensen lang rondlopen met klachten. Vaak klachten die ontstaan door een verkeerde houding, of stress gerelateerd zijn. Stress uit zich vaak in pijn, die heel goed te verhelpen is. Met Pilates oefeningen gebruik je lichaam en geest voor een complete work-out. In de cursussen en lessen die ik wekelijks geef help ik deelnemers om hun houding te verbeteren en hun lichaam soepel en sterk te maken, waardoor de pijnklachten verdwijnen.

Focus op de ademhaling en de oefeningen brengt je in het hier en nu en verfrist het hoofd. Door verbaal visualisaties en aanwijzingen te geven, help ik de Pilates oefeningen beter te begrijpen en uit te voeren. 
De focus in mijn Pilates-lessen ligt op efficiëntie, eenvoud en effectiviteit bij het uitvoeren van de oefeningen. Een bewuste ademhaling maakt de training gemakkelijker, lichter en leuker. Naast het versterken van je spieren helpen de lessen je ook om je lichaam en je geest in balans te houden. Het is mooi om te zien dat deelnemers van mijn lessen zich soepel en sterker maken met niets anders dan aandacht en zichzelf. 

 

Margriet Winkelmolen

Opleidingen:

Pilates Essentials en Pilates Professional van Melanie Wientjes bij Nifaa (dat heet nu Snoeck), 2016

Chilates opleiding bij de Pilates Company van Debby Jenner, 2020

Opleiding Yin Yoga-docent bij Queno, 2020

Polestar Pilates Mat Instructor, 2021

Polestar Pilates Comprehensive Instructor, 2023

Workshops, o.a.:

Sporten met zwangeren, door PowerMama

De 5 elementen, Ria van Leeuwen

Connecting the feet with the pelvic floor, Kelly Kane