Pilates en werkgeluk

Zo’n 16% van de beroepsbevolking in Nederland ervaart stress of heeft stressgerelateerde klachten. Veel mensen staan de hele dag ‘aan’.  Ook zitten we vaak lang in eenzelfde houding waardoor spieren verkrampt raken, verzwakken en het lichaam uit balans raakt.

 

We zijn goed in het negeren van signalen: we leggen de lat graag hoog voor onszelf. Hoofdpijn, rugklachten, prikkelbaarheid, slecht slapen, concentratie- en spijsverteringsproblemen zijn signalen van het lichaam dat het overprikkeld is. 

 

Stress komt in vrijwel alle bedrijven voor. Door veranderingen binnen het bedrijf, werkdruk, ziekte of privéomstandigheden. 

 

Als werkgever is het belangrijk de verhouding tussen werkdruk en belastbaarheid van werknemers te optimaliseren. Pilates@work kan daarbij helpen.

Als ontwerper heb ik jarenlang ook vaak maar door- en doorgewerkt. Er was altijd wel iets wat nog af of beter moest. Met spanningsklachten en pijn tot gevolg. Met de kennis die ik nu heb, had dat veel relaxter kunnen zijn, met een beter resultaat. 

Pilates@work combineert Pilates oefeningen met ademhaling- en yoga technieken. Dit is een effectieve methode om stress te lijf te gaan.

Pilates oefeningen worden met concentratie uitgevoerd. Daardoor verbinden lichaam en geest met elkaar. Het verbetert je houding en bewegingen. 

Door kennis over diverse lichaamssystemen die in verband staan met stress, leer je signalen van je lichaam te plaatsen. Je krijgt handvatten om deze stress te reguleren. 

Pilates geeft naast focus, inzicht in je eigen lichaam én energie.

Door Pilates te doen wordt:

 

✔️  … het lichaamsbewustzijn verhoogd

✔️  … je houding beter

✔️ … de concentratie beter

✔️ … de productiviteit beter

✔️  … flexibiliteit en creativiteit  beter

✔️  … algehele vitaliteit en zelfverzekerdheid beter

 

 

Werknemers leren omgaan met lichamelijke en mentale klachten. Daardoor wordt de werkdruk lichter, werksfeer beter en het ziekteverzuim minder!

Margriet Winkelmolen 

Pilates instructeur & coachDoor Pilates-lessen aan te bieden op de werkvloer kan je als werkgever een positieve bijdrage leveren aan het werkgeluk van de werknemer.

 

We kunnen samen bespreken wat de behoefte is binnen jouw bedrijf en hoe Pilates@work daaraan kan bijdragen.

 

Neem contact op via: 

 

Trainingen zijn o.a. gegeven bij: