Online Pilates lessen

 🌟 Pilates@work online Studio 🌟   

Wil jij je ook weer sterk en energiek voelen? 

Maar lukt het steeds maar kort of niet om regelmatig te bewegen

Zonde! Het is heerlijk om soepel en sterk te zijn.


Ontdek hoe je met Pilates sterke, soepele spieren kan opbouwen en de houding en mobiliteit van je lichaam kan verbeteren.

Hiermee verbeter je ook je


– concentratievermogen –

– zelfvertrouwen –  

– humeur – 

 

 In de STUDIO toegang tot: 

Pilates-lessen on demand van 30, 45 of 60 minuten met verschillende thema’s.

 

  Chilates– en Yin-lessen, voor mensen die het wat rustiger aan willen doen.

 

Lidmaatschap Facebook community, met heel veel informatie over Pilates & een gezonde levensstijl.

 

 Gewoon vanuit je eigen huis, wanneer het jou uitkomt.   

 

  

  Meer dan 150 lessen beschikbaar. Er komen steeds nieuwe lessen bij. 

 
30 minuten: Core & balans
45 minuten: CORE
60 minuten: Reformer based

⭐️ Pilates@work online Studio ⭐️

Online Pilates lessen

Pilates. Tijdens het beoefenen van Pilates gebruik je lichaam en geest voor een complete work-out. Door de oefeningen regelmatig te doen zal je houding verbeteren en je lichaam soepeler en sterker worden, waardoor de pijnklachten verdwijnen. 

Focus op de ademhaling en de oefeningen brengt je in het hier en nu en verfrist het hoofd. Door verbale visualisaties en aanwijzingen ga je de Pilates oefeningen beter begrijpen en preciezer uitvoeren. Een bewuste ademhaling is essentieel. De focus in de Pilates-lessen van Margriet ligt op efficiëntie, eenvoud en effectiviteit bij het uitvoeren van de oefeningen.  Naast het versterken van je spieren helpen de lessen je ook om je lichaam en je geest in balans te houden.

Online Chilates lessen

Chilates is een combinatie van Pilates, Qigong & Yin Yoga.

We starten de les met Qigong oefeningen. Qigong is een helende bewegingsleer die duizenden jaren geleden in China onstond, waarbij alles draait om “Qi”: (spirituele) energie, adem, levenskracht. 

Naast Pilates-oefeningen doen we stretches om spieren te versoepelen en blokkades in het bindweefsel op te heffen, die uitwerking hebben op de meridianen, organen en emoties. De nadruk ligt op het in balans brengen en houden in het lichaam.

Het is een body-mind inspanning-ontspanning formule die helemaal in onze huidige hectische samenleving past.

Het is mindful en toegankelijk voor iedereen.

Online Yin yoga lessen

Yin yoga wordt in Nederland steeds populairder. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze stretchen dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. De houdingen zijn ontwikkeld om langer in de Lotushouding te kunnen mediteren, maar het is ook fijne lichaamsbeweging voor iedereen die een zittend beroep heeft.

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden. Daardoor heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen. Deze rustige invalshoek spreekt de deelnemers het meeste aan, je hoeft niks, je neemt tijd voor je lichaam en om te zijn.

 

Het enige wat je nodig hebt is een matje op een rustige plek waar je voldoende ruimte hebt en gemakkelijke, niet knellende kleding.

 

Je hoeft niet lenig te zijn of sterk om de oefeningen te kunnen doen, iedereen heeft zijn eigen (on-) mogelijkheden. 

 

Ervaringen van deelnemers

Nu ik veel vanuit huis en achter de computer moet werken, zijn de trainingen van Margriet extra fijn. Het is een aangename afleiding om tussendoor af en toe een sessie te doen en ze stimuleren me om goed bezig te blijven. De mooie setting van de filmpjes en de rustige stem van Margriet zijn ontspannend en geven een gevoel van persoonlijke aandacht.
Liesbet
Rugklachten zorgde er voor dat ik actie moest ondernemen. De combinatie van ademhaling en oefeningen vond ik erg interessant en de holistische benadering van het aanpakken van stress. Het gaat niet om hoe snel of hoog je houdingen kan, het gaat om de aandacht voor wat je doet.
Carolien
Het zijn heerlijke workouts, doe de oefeningen dagelijks. Ik heb behoorlijk stijve spieren maar word nu weer wat soepeler.
Sini
Margriet, je bent een fijne docent, dus ik volg graag Pilates lessen bij je.
Gracia

Voordelen van online lessen

 

 

Online trainingen worden steeds populairder. De redenen daarvoor zijn onder andere:

 

Lessen ‘on demand’

Online lessen kan je doen wanneer het jou uitkomt. Sommige mensen geven de voorkeur aan een ochtend training, anderen trainen liever ‘s avonds. Het maakt in dit geval niks uit, waneer jij wil kan je aan de slag. Meerdere lessen achter elkaar? Geen probleem! En je kunt kiezen uit de lessen waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

 

Pilates waar je maar wilt

Een ander voordeel van online lessen, is dat je ze overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt overal een ideaal plekje creëren om je oefeningen te doen.

 

Niemand ziet je

Het kan heel prettig zijn om lekker in je eentje oefeningen te doen. Zeker als je net begint met Pilates, kan het fijn zijn om zelf uit te zoeken hoe de oefeningen precies uitgevoerd moeten worden en voelen. Zeker als je een beetje onzeker bent of je de oefeningen wel kan. Je kunt op je eigen veilige plekje aan jezelf werken zonder je druk te maken over wat anderen vinden. Daardoor kan je goed focussen, dat is belangrijk bij Pilates!

 

Lessen herhalen en terugspoelen

Wanneer je oefeningen doet, gebeurt het regelmatig dat je mist wat de docent zegt.

Door de online lessen te herhalen ga je steeds meer dingen horen én toepassen in je training. Daardoor worden de oefeningen verfijnt.  Je kan altijd de opname pauzeren of terug spoelen. Zo kan je het maximale uit de lessen halen.

Lessen die je fijn vindt en goed werken voor jou lichaam kan je zo vaak herhalen als nodig is.

 

Online lessen zijn goedkoper

Online trainingen zijn een stuk goedkoper dan offline lessen. Je heb niet de live docent die precies de instructies kan geven die voor jou belangrijk zijn. Je kan wél altijd contact opnemen met Pilates@work als je vragen hebt.

 

"Een investering in jezelf is de beste investering die je kunt doen. Het zal niet alleen je eigen leven verbeteren, maar ook dat van de mensen om je heen."

Robin Sharmai