Workshop stress release

Steeds meer moeten doen met minder mensen, met het beste resultaat! Als onze omgeving dat niet van ons vraagt, eisen we dat vaak van onszelf. Daarbij willen we alles doen en meemaken. Op wilskracht stuwen we onszelf voort, maar vaak ontstaan er geleidelijk aan problemen, lichamelijk en geestelijk. Het autonome zenuwstelsel staat continue op ‘AAN’, tot dat er een keer kortsluiting ontstaat: een burn out.

We zijn goed in het negeren van signalen die daar naar wijzen. Het begint vaak met hoofdpijn, slecht slapen, rugklachten, prikkelbaarheid, concentratie- en spijsverteringsproblemen, hyperventilatie.

Door Pilates-oefeningen te doen worden je spieren soepeler, langer en sterker. Door de oefeningen heel precies en gefocussed uit te voeren verbind je lichaam en geest.
Hierdoor word je fysiek sterker en verfris je het hoofd. 


Door Pilates te doen voel je je beter,
zie je er beter uit,
worden concentratie en prestaties beter:
je wordt een betere & blijere versie van jezelf.

In de workshop werken we aan:

Herkennen en loslaten

Pilates oefeningen om je lichaam te verkennen en te ontspannen.

Ademhaling en kracht

Ademhalingsoefeningen om stress te reguleren, Pilates oefeningen om houdingsspieren (Powerhouse) te versterken

Strekken en ontspannen

In balans brengen van energie stromen in je lichaam. Let it flow!


Master your stress

In de trainingen die Pilates@work geeft worden Pilates-oefeningen gecombineerd met ademhaling- en yoga technieken. Die combinatie is heel effectief om stressgerelateerde klachten te verminderen of te verhelpen. De oefeningen verbeteren je houding en bewegingen en helpen tijdens het werk te ontspannen. Daarbij informatie over diverse systemen in het lichaam die verbonden zijn met stress. (De Psoas, organen en meridianen.).

Wie geeft de trainingen Pilates@work?

Margriet Winkelmolen, Pilates trainer

Naast een professioneel leven als vormgever heb ik altijd bewogen, hard gelopen en gedanst. Flamenco, Tai Chi, Qigong, Yoga, met de laatste jaren de nadruk op Pilates. Toen de gelegenheid zich voordeed om me te verdiepen in Pilates, kwam ook de behoefte anderen te begeleiden om de kwaliteit van hun houding en bewegingen te verbeteren.


De combinatie van mentale focus en oefeningen die het lichaam lenig en sterk maken spreken mij aan in Pilates. Een uur Pilates geeft naast inzicht in je eigen lichaam, focus en energie. Ik heb mijn opleiding tot Pilates instructeur gedaan bij NiFaa in 2016 (De opleiding heet nu Snoeck). Daarnaast heb ik jaren lang lessen gevolgd bij verschillende docenten en doe ik nog steeds trainingen en verdiepingsworkshops in diverse Pilates & yoga studio’s. (Chilates opleiding bij de Pilates Company, 2020, Opleiding Yin Yoga- docent bij Queno, 2020, Polestar Pilates mat Teacher ✨, 2021)


Als vormgever zat ik dagen achter de computer en de werkdruk was vaak hoog, met stress gerelateerde klachten tot gevolg. Met Pilates-oefeningen zijn die goed te verhelpen. Dat had ik graag eerder willen weten. Daarom geef ik wekelijks lessen bij diverse sportscholen, Yoga | Pilates studio’s en bedrijven.

Ervaringen van deelnemers

Ik heb meegedaan aan de workshops omdat ik last had van hoofdpijn en nekklachten door stress. Super interessant dat je met relatief simpele oefeningen stress kan reduceren.
Vooral de ademhalingsoefeningen zijn praktijkgericht en effectief.
Sasja
Deelnemer workshop Pilates@work
Ik heb meegedaan aan de cursus omdat ik oververmoeid en overprikkeld was. Daardoor had ik last van mijn nek en schouders. Een workshop van drie keer is voor mij behapbaar. Ik vond de onderwerpen super interessant en fijn uitgelegd. Met name de bewustwording heeft mij geholpen.
Janine
Deelnemer workshop Pilates@work
Rugklachten zorgde er voor dat ik actie moest ondernemen. De combinatie van ademhaling en oefeningen vond ik erg interessant en de holistische benadering van het aanpakken van stress. Het gaat niet om hoe snel of hoog je houdingen kan, het gaat om de aandacht voor wat je doet.
Carolien
Deelnemer workshop Pilates@work

"Een investering in jezelf is de beste investering die je kunt doen.
Het zal niet alleen je eigen leven verbeteren, maar ook dat van de mensen om je heen."
Robin Sharmai

De workshops zijn o.a. gegeven bij: